Modezaak Pierrot bepaalt zelf wie er bij haar in de winkel komt

Je kon er de klok op gelijk zetten. Het is bij iedereen bekend, zelfs bij Deborah Tienstra, zo blijkt uit de radioreportage van de Omrop: mevrouw Pierrot bepaalt zelf wie er bij haar in de winkel komt. Punt. Zo simpel is het.

Het zijn nog een paar van die beslissingen die de vrije ondernemer nog kan nemen. Voor het ophangen van een ventilator is nog net geen milieuvergunning nodig, voor het schenken van een slap bakje nog geen horecavergunning en voor het spijkeren van een schilderijtje aan je eigen wand heb je met een beetje geluk de gemeentelijke monumentenambtenaar Leo van der Laan nog niet op de stoep staan. Ook al doe je je winkel maar een half uur open. tussen half zeven en zeven uur ‘s morgens, mensen: Het Mag. Het Kan Nog. En dus kan ook Deborah Tienstra geweigerd worden in de modezaak van Pierrot aan de Sint Jacobsstraat in Leeuwarden.

Het is jammer dat Deborah dan meteen de emotiekaart trekt, want uit haar eigen mond viel op te tekenen (beluister de Omrop) dat zij aanvankelijk keurig werd behandeld. Er werd geïnformeerd wat zij wilde en toen haar antwoord was: een jurkje voor mijn zwangere buik werd Deborah vriendelijk naar de collega’s gestuurd. Dat is een ander woord voor Gunnen. Dat noemen wij Service. Dat is Dienstverlening.

Het is nog tot daar aan toe dat het CDA-raadslid Friso Douwstra meteen in de actieboom klimt – het is zijn tweede faux pas in één week, eerst als oud-bankman de loftrompet steken over een op drijfzand te bouwen poptempel en nu oproepen tot actie tegen een winkel waarvan de eigenaresse argumenten geeft voor haar actie; het wethouderschap kan Douwstra nu bijna niet meer ontgaan – maar dat wethouder Harry van der Molen (eveneens CDA) met open ogen in deze publicitaire val trapt is buitengewoon betreurenswaardig. Van der Molen had waarschijnlijk op zijn papadag het stukje audio van de Omrop nog niet tot zich genomen, want anders was hij onmogelijk uitgekomen bij de boycot waartoe hij de Leeuwarders oproept. Ik neem aan dat hij in dit Pinksterweekend (papadag is inmiddels weer afgelopen) nog op zijn schreden zal terugkeren.

Die aangekondigde boycot van half hip Leeuwarden zal wel met een sisser aflopen. Hip Leeuwarden wisselt sneller van standpunten dan je in een kleedkamer een pantalon aantrekt. Nee, Harry en Deborah slaan de plank lelijk mis. Deborah, die er in de reportage nog wat reclame voor haar Smuk en Smikkelfeest op Tweede Pinksterdag in de Blokhuispoort wist door te jassen (doen wij ook even), heeft het volste recht om aanstaande maandag tegen middelbare mannen met een zeker embonpoint die verlekkerd bij het standje met curryworst staan te zeggen: u krijgt lekker niks. Ze hoeft er zelfs geen argument voor aan te reiken. Het is sneu voor die mannen, maar Deborah mag haar punt maken. Net als mevrouw Pierrot.

Tekst: Andries Veldman

Geef een antwoord